logo

Uutiset

Malla Viinikainen siirtyy loppukaudeksi FC Kuusysiin.

07.09.2021

Vuonna 2004 syntynyt Malla Viinikainen aloitti jalkapalloharrastuksen 9 vuotiaana Porrassalmen Urheilijoissa, kun hän isänsä kanssa mietti jotain mielekästä harrastusta. Isä Mika Viinikainen on myös seura-aktiivi ja toimii tällä hetkellä PU:ssa B-tyttöjen joukkueenjohtajana. Mallan ensimmäinen valmentaja oli PU:ssa Miika Nieminen, joka  oli kannustava ja innoitti harrastuksen pariin hänen isänsä lisäksi. Kuluneiden vuosien aikana valmentajina on myös toiminut Marko ja Jari Sariola, Tommi Vitikainen, Janne Moilanen sekä viimeisimpänä tiiviinä kolmikkona Juha-Matti Murtonen, Iiro Kiukas ja Calvin Damm.

Mallan mielestä jalkapallossa on parasta hyvä joukkuehenki ja se että itseään voi kehittää lähes loputtomasti. Lähes alusta asti oli selvää, että hänen roolinsa joukkueessa tulee olemaan maalivahti ja sitä se on edelleenkin. Maalivahdin rooli joukkueessa kiehtoo Mallaa sen haasteellisuuden vuoksi. Malla siirtyy FC Kuusysin T18 joukkueeseen, joka pelaa SM-sarjaa.

FC Kuusysin siirtyminen juontaa juurensa siitä, että heidän maalivahti siirtyy pelaamaan Kansalliseen liigaan. FC Kuusysi alkoi hakemaan uutta maalivahtia ja he kutsuivat Mallan treeneihin mukaan, eli hän sai tilaisuuden näyttää taitonsa ja pystyi vakuuttamaan valmentajat siitä, että hän on oikea henkilö heidän tolppiensa väliin. Kun kutsu tuli ei Mallan tarvinnut kauaa miettiä, sillä oli selvää, että tämä on ihan ainutlaatuinen mahdollisuus. Mallan kertoman mukaan hänellä oli hyvä fiilis koko ”tryoutin” ajan ja ja hän sai myös haluttua ohjausta ja vinkkejä tulevaa varten.

Pelikauden välissä vapaa-ajalla Malla on paljon kavereiden ja perheen kanssa, koska vapaata aikaa on silloin hieman enemmän. Lisäksi Malla käy treenien ohella salilla sekä pitää muutenkin hyvää pelikuntoa yllä.

Loppukausi tulee olemaan haasteellinen, koska Malla käy pelireissuilla ja treeneissä Mikkelistä käsin.Tässä on isälläkin iso rooli, toimia kuljettajana ja pitää huolta että kaikki hommat toimivat kuten pitääkin. Koulua Malla käy Mikkelin ammattikoulussa, jonka hän pystyy hyvin yhdistämään harrastuksen kanssa.

Kun tällainen tilaisuus tulee, niin se pitää käyttää. Tällainen mahdollisuus on myös hyvä esimerkki muille pelaajille, että pienistäkin seuroista on mahdollisuus ponnistaa vaikka mihin asti, sanovat Malla ja isä Mika. Sopimus FC Kuusysin kanssa on tehty marraskuun puolenvälin jälkimmäiselle puolelle saakka.

 

[Kuva: Marsu Marttinen]

 

Malla.jpg

Uusimmat

Malla Viinikainen siirtyy loppukaudeksi FC Kuusysiin.

07.09.21

B-tytöillä pelit ja kahvio LA 21.8. ja SU 22.8.

21.08.21

F9 - Kesälomille lomps

15.07.21

OP-HIPPO-jalkapallokoulu pidetty - kiitos

29.06.21

Frozen-futis tulee taas

22.06.21

OP HIPPO-jalkapallokoulu

25.03.21

PU-62:N KORONATIEDOTTEET

09.03.21

PU:lle kehityspäällikkö

31.01.21

PU:n toimisto uudessa osoitteessa

31.01.21

PU:sta Idän T-2006 osa-aluejoukkueleirille

21.01.21

PU-tyttöjä T-2005 aluejoukkueleirille

19.01.21

PU-62:n toimisto muuttaa

03.01.21

Hyvää uutta vuotta!

30.12.20

Hyvää ja rauhallista joulua

21.12.20

PU-62 mukaan soveltavan liikunnan Avoimet ovet -hankkeeseen

17.12.20

PU:ssa voi kasvaa pikkutytöstä naiseksi harrastuksen parissa

Yhteistyössä